Rozkodowany Imobiliser lub klucz po wymianie świec
Wymieniałem świece żarowe w Skodzie Octavi Combi brata 110 KM na zwykłej pompie z 2003 rok.
Witam wszystkich.
Mam następujący problem, opisze po krótce
Jak świece były wyjęte brat próbował zapalić i coś się podziało.
Tzn. poskałdałem wszystko i próbuje zapalić a tu kontrolka świec i kontrolka immo (kluczyk pomarańczowy) migają. Auto załapuje ale po chwili i gaśnie.
Mam dostęp do VAG K + CAN COMANDER oraz VAG na usb.
Wyjąłem tym pierwszym pin i z silnika i z immo sa takie same ale 4 cyfrowe.
Próbowałem robić adaptacje według stron ROSS-TECH dodając do pinu na początek 0.
Niestety nie przyjmuje kluczyka.
acha błedy jakie są (pozostały) to:
17978 engine bloked by immo
01176 key unauthorized
01179 incorret key programm
Czy ktoś umiałby mi pomóż w wybrnięciu z tej sytuacji?
Z góry serdecznie dziekuje
spróbuje jak brat wstanie, dziękuje za zainteresowanie
Niestety ręcznie nie wchodzi. Nie można wyswietlić tych zer czyli nie działa ta kombinacja.
Próbowałem to robić według procedury kodowania ROSS-TECH za pomoca VAG-a. Kod przyjmuje co widac bo zaświca się na stałe kluczyk, następnie próbuje ustawić na 2 wartość kluczyków ale to nic nie daje bo po zmianie tej wartości na dwa i zapisaniu, kontrolka immobilisera zaczyna migać.
Po wejściu do bloku w którym widać przypisaną liczbe kluczy nadal jest tam zero.
Chyba temat z moim sprzetem est nie do rozwiązania.
Gdzieś ktoś pisał że trzeba mieć VAG 4.09 niestety ja mam nie pełną wersje, a mam VAG 3.11 i tym to robie i to może być też przyczyna.
[ Dodano: Wto 10 Lis, 09 18:05 ]
Dopisze zakończenie do tematu.
Okazało się że mój sprzet pomimo posiadanej wiedzy okazał się za cienki do rozwiązania problemu.
Wystarczyło zakodować kluczyki i wszystkie kontrolki pogasły.
Gość który to robił był zdziwoiony tym że róba kilkukrotnego odpalenia z wyiagnetymi świecami spowodowała taką usterke.
Wniosek taki że te nowe auto to mogą z prostej sprawy zrobić duży problem
[ Dodano: Wto 10 Lis, 09 18:05 ]
Dopisze zakończenie do tematu.
Okazało się że mój sprzet pomimo posiadanej wiedzy okazał się za cienki do rozwiązania problemu.
Wystarczyło zakodować kluczyki i wszystkie kontrolki pogasły.
Gość który to robił był zdziwoiony tym że róba kilkukrotnego odpalenia z wyiagnetymi świecami spowodowała taką usterke.
Wniosek taki że te nowe auto to mogą z prostej sprawy zrobić duży problem
Komentarz